' Dünyanın en becerikli annesine.. '

E-mail adresinizi yazın ve Üye Ol'a tıklayın.Her gün en güzel yemek tarifleri mail adresinize gelsin ! Üyeliğin tamamlanması için adresinize gelen e-maildeki aktivasyon linkine tıklamalısınız.

KEŞKEK


MALZEMELER:
2 su bardağı. buğday
2 soğan
yarım kg. kuzu gerdan
sıvıyağ
tuz, karabiber
Sosu için:
1 çorba kaşığı. tereyağı
1 çorba kaşığı. salça
tuz, karabiber
kekik

HAZIRLANIŞI:
Buğdayı önceden haşlayın.
Tencereye yemeklik kesilmiş soğanı alın ve kavurun.
Üzerine haşlanmış olan buğdayı ekleyin.
Yarım kg.kuzu etini haşlayın ve didikleyin.
Kuzu etini tencereye ilave edin.
Kaşık veya bir tahta kaşıkla devamlı dövün.
İyice özleşmesi için.
Üzerine kıvamı bağlamak için tencereye et suyunu
ilave edin.Devamlı özleşene kadar keşkeği,pişirin.
Sosu için tavaya 1 çorba kaşığı tereyağını alın.Üzerine
salça,tuz ,karabiber ve kekik ilave ederek bir sos elde edin.
Servis tabağına keşkeği alın üzerine sosu dökerek servis edin.

İstenirse tavuk eti ile yapılabilir

0 yorum: