GALETA UNLU KIYMALI POĞAÇA
MALZEMELER
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı. sıvıyağ
1 yumurta
1 paket . kabartma tozu
1 tatlı kaşığı. tuz
alabildiği kadar un
Mantolamak için:
galeta unu
İç harcı için:
300 gr. kıyma
3 soğan
1 tutam maydanoz
mısır yağı
tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI:
Soğanı yemeklik kesin.Tavaya sıvıyağı alın üzerine
soğanı ve kıymayı alıp birlikte kavurun
Soğuduktan sonra maydanoz ekleyin.
Karıştırma kabına 1 su bardağı sıvı yağı alın.Üzerine
yoğurt ve,yumurtayı ekleyin ve çırpma teliyle karıştırın.
Üzerine tuz ve 11 çorba kaşığı tepeleme un ekleyip
yumuşak bir hamur elde edin.
Hamuru çay bardağı büyüklüğünde elinizle açın.
İçine kıymalı iç harçtan koyun ve uçlarından kapatın.
Daha sonra galeta ununa batırın ve fırın tepsisine dizin.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.
İç malzemesini isteğe göre peynirli veya patatesli yapabilirsiniz
14:09
|
Etiketler:
beslenme için poğaça,
değişik poğaçalar,
Galeta unlu kıymalı poğaça,
kıymalı poğaça,
poğaça,
poğaça ç eşitleri,
poğaça tarifleri,
tuzlu tarifler,
yuvarlak poğaça
|
Siz de YORUM YAPIN
0 yorum:
Yorum Gönder