KEŞKEK
MALZEMELER:
2 su bardağı. buğday
2 soğan
yarım kg. kuzu gerdan
sıvıyağ
tuz, karabiber
Sosu için:
1 çorba kaşığı. tereyağı
1 çorba kaşığı. salça
tuz, karabiber
kekik
HAZIRLANIŞI:
Buğdayı önceden haşlayın.
Tencereye yemeklik kesilmiş soğanı alın ve kavurun.
Üzerine haşlanmış olan buğdayı ekleyin.
Yarım kg.kuzu etini haşlayın ve didikleyin.
Kuzu etini tencereye ilave edin.
Kaşık veya bir tahta kaşıkla devamlı dövün.
İyice özleşmesi için.
Üzerine kıvamı bağlamak için tencereye et suyunu
ilave edin.Devamlı özleşene kadar keşkeği,pişirin.
Sosu için tavaya 1 çorba kaşığı tereyağını alın.Üzerine
salça,tuz ,karabiber ve kekik ilave ederek bir sos elde edin.
Servis tabağına keşkeği alın üzerine sosu dökerek servis edin.
İstenirse tavuk eti ile yapılabilir
14:04
|
Etiketler:
buğday aşı,
düğün yemekleri,
ege keşkeği,
etli keşkek,
geleneksel yemekler,
Keşkek,
keşkek malzemeleri,
keşkek nasıl yapılır,
keşkek tarifi,
keşkek yapımı,
yöresel yemekler
|
Siz de YORUM YAPIN
0 yorum:
Yorum Gönder