VEZİR PARMAĞI
MALZEMELER
2 su bardağı. su
50 gr. margarin
1 tatlı kaşığı. tozşeker
1 çay kaşığı. tuz
2,5 su bardağı. un
3- 4 yumurta
1 çorba kaşığı. nişasta
Kızartmak için:
sıvıyağ
Şerbeti için:
3,5 su bardağı. tozşeker
2,5 su bardağı. su
1 dilim limon
HAZIRLANIŞI:
Tencereye 2 su bardağı suyu alın.
Üzerine margarin,toz şeker,tuz ilave edip
suyun kaynamasını bekleyin.
Su kaynadıktan sonra üzerine 2.5 su bardağı unu ekleyin.
Devamlı karıştırarak 3 yada 4 dakika pişirin.
Ocaktan aldıktan sonra üzerine tek tek yumurtaları
kırarak devamlı karıştırın.
En son üzerine 1 çorba kaşığı nişasta ekleyin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp vezir parmağı şeklini verin.Soğuk sıvıyağa alın.
Vezir parmağını kızartın.
Şerbeti için tencereye toz şekeri ve suyu alıp
kaynatın.
Vezir parmaklarını servis tabağına alıp üzerine şerbeti dökün.
14:12
|
Etiketler:
geleneksel tatlılar,
oktay usta tatlıları,
şuruplu tatlılar,
tatlı,
tatlı tarifleri,
vezir parmağı,
vezir parmağı tarifi
|
Siz de YORUM YAPIN
0 yorum:
Yorum Gönder