PORTAKALLI KEK
Malzemeler:
3 yumurta
4 yemek kaşığı şeker
1 çay bardağı portakal suyu
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1/2 portakal kabuğu rendesi
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
11 tepeleme yemek kaşığı un
Şurup için :
2 çay bardağı portakal suyu
2 yemek kaşığı şeker
1/2 portakal kabuğu rendesi
Hazırlanışı :
24 cm.'lik kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt serip kenarlarını sıvıyağ ile yağlayın. Yumurta ve şekeri bir kapta mikser ile iyice çırpın. portakal suyu,sıvıyağ ve portakal kabuğunu ekleyip karıştırın. Unu,vanilyayı ve kabartma tozunu karıştırıp eleyerek diğer malzemelere ekleyin ve düşük hızda karıştırın.kalıba dökün Önceden ısınmış 175 derece fırında 20 dk. pişirin. Bu arada küçük bir tavaya şurup malzemelerini koyup birkaç dk. kaynatın. Kek pişince üzerine kürdan ile delikler açın. Şurubu kekin üzerine dökün. Soğuyana kadar bekleyin.Sonra dilimleyip servis yapın
Evhanımları günleriniz ve çay saatleriniz için değişik bir lezzet
18:06
|
Etiketler:
çay saati kekleri,
değişik kekler,
ıslak kekler,
kek tarifleri,
kekler,
kolay kekler,
leziz kek,
meyveli kekler,
portakallı kek,
renkli kek
|
Siz de YORUM YAPIN
0 yorum:
Yorum Gönder