' Dünyanın en becerikli annesine.. '

E-mail adresinizi yazın ve Üye Ol'a tıklayın.Her gün en güzel yemek tarifleri mail adresinize gelsin ! Üyeliğin tamamlanması için adresinize gelen e-maildeki aktivasyon linkine tıklamalısınız.

Oturarak çalışan bayanlar için hazır diyet

Bu diyet oturarak çalışan bayanlar için hazırlanmıştır.Sadece örnek olarak sunulmaktadır.Diyetler kişiye özel olup doktor gözetiminde uygulanmalıdır.Bu yazı örnek teşkil etmesi amacıyla yazılmıştır.

GÜNLÜK İHTİYAÇ

6 BİRİM EKMEK
2 BİRİM SEBZE
3 BİRİM ET
2 BİRİM MEYVE
1 BİRİM SÜT
1 BİRİM YOĞURT

Bu ihtiyaçları aşağıdaki listeden damak tadınıza ve gününe göre çevirebilirsiniz.

EKMEK DEĞİŞİMİ

Ekmek 1 ince dilim 25 gr
Tuzlu bisküvi 2 adet
Tatlı bisküvi 2 adet
Diet bisküvi 4 adet
Etimek 2 adet
Grissini 2adet
Galeta 1adet
Buğday unu çorbası 1 küçük kase
Mercimek unu çorbası 1 küçük kase
Tarhana çorbası 1 küçük kase
Şehriye çorbası 1 küçük kase
Pirinç çorbası 1 küçük kase
Calve çorba 1 poşet
Pirinç pilavı 2 yemek kaşığı
Bulgur pilavı 2 yemek kaşığı
Makarna 2 yemek kaşığı
Kuskus 2 yemek kaşığı
Erişte 2 yemek kaşığı
Patates 1 orta boy
Kestane 3 orta boy
Patlamış mısır 1 su bardağı
Haşlanmış mısır ½ orta boy
Yufka ¼ adet
Leblebi 1 avuç
Simit ¼ adet
Yulaf ezmesi 1.5 yemek kaşığı
Corn flakes 2 yemek kaşığı
Müsli 2 yemek kaşığı

ET DEĞİŞİMİ

1 KÖFTE KADAR ET: 30 GR.
Kuşbaşı 3-4 parça
Biftek 1 küçük boy
Nuar 1 ince dilim
Balık 1 yum.büy(60 gr)
Tavuk 1 yum.büy(50 gr)
Karaciğer 1 yum.büy.
Dil 1 ince dilim
Böbrek 1 adet
Beyin ½ kuzu beyni
Salam 1 ince dilim
Dana jambon 1 ince dilim
Tavuk jambon 1 ince dilim
Kokteyl sosis 1 adet
Normal sosis ½ adet
Yumurta 1 adet
Istakoz 1 orta boy
Karides 5 orta boy
Midye 5 adet
Diyet ton ¼ kutu(160 grlık)
Kuru fasülye 4 yemek kaşığı
Nohut,barbunya 4 yemek kaşığı
Mercimek 4 yemek kaşığı
Soya fasulyesi iç bakla 4 yemek kaşığı
Beyaz peynir 1 adet karper byk
Dil peyniri 1 adet karper byk
Kaşar peyniri ½ adet karper by
Karper peyniri 1 adet
Lor peyniri ½ Çay bardağı

MEYVA DEĞİŞİMİ( =1 porsiyon meyva)

Elma 1 küçük boy
Portakal 1 küçük boy
Mandalina 2 küçük boy
Kayısı 3 adet
Muz(yerli) 1 adet
Muz(çikita) ½ adet
İncir 1 adet
Kiraz 12 adet
Vişne 14 adet
Greyfurt ½ ortaboy
Üzüm 15 adet
Yeni Dünya 6 adet
Kırmızı erik 5 adet
Yeşil erik 10 adet
Çilek 12 adet
Şeftali 1 küçük boy
Armut 1 küçük boy
Ayva ½ orta boy
Nar ½ küçük boy
Kavun 1 ince dilim
Karpuz 1 ince dilim
Kivi 1 adet
Ananas 1 ince dilim
Avakado ½ orta boy
Kuru incir 1 adet
Kuru kayısı 3 adet
Kuru üzüm 1 yemek kaşığı
Kuru erik 4 adet
Portakal suyu 1 çay bardağı
Greyfurt suyu 1 çay bardağı
Nar suyu 1 çay bardağı
Vişne suyu 1 çay bardağı
Üzüm suyu ½ çay bardağı
Elma Suyu 1 çay bardağı
Havuç suyu 1.5 çay bardağı

SEBZE DEĞİŞİMİ

B Grubu Sebzeler: Kereviz,Havuç, Bakla, Bezelye, Pırasa, Enginar
B grubu sebzeler 3 yemek kaşığı, düğer sebzeler 6 yemek kaşığıdır Unutmayınız.

1 EKMEK=1 MEYVE=1 KADEH ŞARAP=½ BRD. BİRA

SÜTLÜ TATLI=1 EKMEK+1 SÜT (Muhallebi)
ÇİKOLATALI TATLI=2 EKMEK+1 SÜT(Puding)
ŞURUPLU TATLI=3 EKMEK+1 SÜT(Pasta, Kadayıf,...)

1 SU BAR.SÜT=1 SU BAR.YOĞURT=2 SU BAR. AYRAN

0 yorum: