TAVUK KIYMALI BÖREK
MALZEMELER
1 tavuk gögsü
1 soğan
1 domates
2 sivri biber
tuz,karabiber
sıvıyağ
krep için:
4 yumurta
1 çay bardağı. sıvıyağ
1 çay bardağı. su
1 su bardağı.süt
2 su bardağı. un
panelemek için:
1 çay bardağı.süt
1 yumurta
mısır unu
HAZIRLANIŞI:
Tavuk gögsünü minik minik doğrayın. doğranmış
soğanla birlikte tencereye atın. biraz sıvı yağ
ilave ederek soteleyin. daha sonra üzerine
yune doğranmış domates ve biberleri ekleyin.
tuz ve baharat ilave ederek pişmeye bırakın.
krep için yumurtaları kırın. üzerine sıvı yağı,suyu
sütü ve unu ekleyin. akıcı ayran kıvamında olan
hamuru kepçeyle tavaya dökerek pişirin. krepler
soğuduktan sonra tavuklu harcı paylaştırın ve
börek gibi kenarlarını kıvırarak sarın. önce süt ve
yumurta karışımına batırın daha sonra isteğe
göre mısır ununa veya galeta ununa batırarak
tepsiye alın. fırında 180 derecede üzeri kızarana
kadar pişirin. dilimleyerek servis yaparsanız çok
daha bereketli olur.
1 tavuk gögsü
1 soğan
1 domates
2 sivri biber
tuz,karabiber
sıvıyağ
krep için:
4 yumurta
1 çay bardağı. sıvıyağ
1 çay bardağı. su
1 su bardağı.süt
2 su bardağı. un
panelemek için:
1 çay bardağı.süt
1 yumurta
mısır unu
HAZIRLANIŞI:
Tavuk gögsünü minik minik doğrayın. doğranmış
soğanla birlikte tencereye atın. biraz sıvı yağ
ilave ederek soteleyin. daha sonra üzerine
yune doğranmış domates ve biberleri ekleyin.
tuz ve baharat ilave ederek pişmeye bırakın.
krep için yumurtaları kırın. üzerine sıvı yağı,suyu
sütü ve unu ekleyin. akıcı ayran kıvamında olan
hamuru kepçeyle tavaya dökerek pişirin. krepler
soğuduktan sonra tavuklu harcı paylaştırın ve
börek gibi kenarlarını kıvırarak sarın. önce süt ve
yumurta karışımına batırın daha sonra isteğe
göre mısır ununa veya galeta ununa batırarak
tepsiye alın. fırında 180 derecede üzeri kızarana
kadar pişirin. dilimleyerek servis yaparsanız çok
daha bereketli olur.
10:58
|
Etiketler:
börek,
börekler,
güzel börek tarifleri,
hamur işleri,
kıymalı börek,
kolay börek,
lezzetli börekler,
oktay usta böreği,
pratik börek,
resimli börek tarifi,
tavuk kıymalı börek
|
Siz de YORUM YAPIN
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder