' Dünyanın en becerikli annesine.. '

E-mail adresinizi yazın ve Üye Ol'a tıklayın.Her gün en güzel yemek tarifleri mail adresinize gelsin ! Üyeliğin tamamlanması için adresinize gelen e-maildeki aktivasyon linkine tıklamalısınız.

CARDAK KEBABI


ÇARDAK KEBABI

MALZEMELER:

1/2 kg. kuş başı Kuzu Eti
2 Baş Soğan
4 Diş Sarımsak
2 Domates
3 Sivribiber

KREP MALZEMESİ:

2/3 Su Bardağı Süt
5 Çorba Kaşığı Un
1 Yumurta
Tuz, Karabiber
Kekik
1 Dilim Taze Kaşar
Keççap ya da Salça

TARİFİ:

Öncelikle kuş başı kuzu etini daha sonra; soğan, sarımsak, domates, biber ile su, tuz ve yağını ekleyerek pişirin. Pişen etleri süzerek başka bir kaba alın ve kekikle karıştırın.
Unu, yumurtayı ve sütü iyice çırpın krep hamuru hazırlayın.. Krep hamurundan bir kepçe alarak az yağlanmış teflon tavada bir tarafını,sonra diğer tarafını olmak üzere pişirin.
Krebi küçük çerez kasesine koyarak pişen etleri içine yerleştirin. Kasenin dışında kalan krep hamuruyla ağzını kaptın. Kaseyi ters çevirerek tepsiye yerleştirin.
Kreplerin üzerine krep bohçasının büyüklüğünde bir dilim taze kaşar koyun. Peynirin üzerine bir miktar salça ya da ket çap koyarak 150 derece fırında peynir eriyene kadar pişirin.

0 yorum: