' Dünyanın en becerikli annesine.. '

E-mail adresinizi yazın ve Üye Ol'a tıklayın.Her gün en güzel yemek tarifleri mail adresinize gelsin ! Üyeliğin tamamlanması için adresinize gelen e-maildeki aktivasyon linkine tıklamalısınız.

TULUMBA TATLISI


TULUMBA TATLISI

MALZEMELER:

2 bardak su
100 gr margarin
2 bardak tepeleme buğday unu
1 yemek kaşığı pirinç unu
1 yemek kaşığı ararot
1 yemek kaşığı ince irmik ½ çay kaşığı tuz
6 adet yumurta

ŞURUBU:
3 buçuk bardak tozşeker
2 bardak su
1 yemek kaşığı limon suyu
Kızartmak için: 2 ½ su bardağı ayçiçek yağı

YAPILIŞI:

Su ve yağı bir tencerede kaynatın. İçine biraz tuz, ölçülü un, pirinç unu, irmik katıp karıştırarak 10 dakika pişirin. Sonra ararot koyup ateşten indirin.
Hamur ılık hale gelince, teker teker yumurtaları kırıp iki kaşık da şerbet katarak iyice karıştırın. Sonra büyük krema torbasına koyup istediğiniz uzunlukta parmağımızı yağlayıp koparalım
Yağı önce kızdırın, sonra ılık hale gelince yağa atın. Tekrar ateşe oturtun, arada sallayarak pembe renkte kızartın.
Şurubu hazırlayıp soğutun. Kızaran tatlıları içine atın. Şurubu çekince de servis tabağına alın.

0 yorum: