' Dünyanın en becerikli annesine.. '

E-mail adresinizi yazın ve Üye Ol'a tıklayın.Her gün en güzel yemek tarifleri mail adresinize gelsin ! Üyeliğin tamamlanması için adresinize gelen e-maildeki aktivasyon linkine tıklamalısınız.

KAFESLI TART


KAFESLİ TART

HAMUR MALZEMELERİ:

2,5 su bardağı un
150 gr margarin, oda sıcaklığında
yarım su bardağı toz şeker
yarım paketten biraz fazla kabartma tozu
2 yumurtanın sarısı

İÇ MALZEMELER:

3 orta boy elma
yarım su bardağı toz şeker
yarım su bardağı fındık, irice dövülmüş
1 tatlı kaşığı tarçın

YAPILIŞI:

3 elmanın kabuklarını soyup rendeleyin. bir tavaya elmaları ve yarım su bardağı toz şekeri ekleyip pişirin.
Pişince yarım su bardağı fındık ve 1 tatlı kaşığı tarçın ekleyip karıştırın. soğumaya bırakın.
Unu geniş bir kaba koyun. ortasını açıp 150 gr yumuşak margarini, yarım su bardağı toz şekeri, yarım paketten biraz fazla kabartma tozunu ve 2 yumurtanın sarısını ekleyin. tüm malzemeleri karıştırıp yoğurun.
Hamuru iki parçaya bölün. parçalardan birini merdaneyle açıp, margarinle yağlayıp un serptiğiniz 25-30 cm çapındaki yuvarlak bir borcama yayın. hamurun kenarlarını hafifçe yükseltin. (üzerine koyacağınız elma rendesi borcama değmesin, değerse kalıptan çıkarmanız zor olacaktır)
Elmalı malzemeyi hamurun üzerine yayın. kalan hamuru merdaneyle oldukça ince açın. (0,3 mm) hamurdan yarım santim genişliğinde şeritler kesin. bu şeritleri elmaların üzerine bir kafes örecek şekilde yerleştirin.
Tartınızı önceden ısınmış 180C fırında şeritlerin üzeri pembeleşene kadar pişirin.üstüne pudra şekeri serpebilirsiniz.

0 yorum: