' Dünyanın en becerikli annesine.. '

E-mail adresinizi yazın ve Üye Ol'a tıklayın.Her gün en güzel yemek tarifleri mail adresinize gelsin ! Üyeliğin tamamlanması için adresinize gelen e-maildeki aktivasyon linkine tıklamalısınız.

IRMIKLI TEL KADAYIF


İRMİKLİ TEL KADAYIF

MALZEMELER:

250 gr tel kadayıf
125 gr margarin
1 Su bardağı süt
2 Çorba kaşığı irmik

ŞURUBU İÇİN :

2 Su bardağı tozşeker
2 Su bardağı su
Yarım limon suyu

ÜZERİNİ SÜSLEMEK İÇİN:

Çekilmiş ceviz, fındık, badem yada fıstık

HAZIRLANIŞI :

Sütü tencereye alıp irmiği ilave ederek orta ateşte karıştırarak hafif koyulaşıncaya kadar pişirin.
Tel kadayıfları eritilmiş margarin ile iyice harmanlayın.
Yağlanmış tepsiye kadayıfın yarısını bastırarak döşeyin.
Üzerine sütlü irmiği döküp yayın.
Kalan kadayıfı sütlü irmiğin üzerine kapatıp önceden ısıtılmış orta dereceli fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Şurubu için tozşeker ve suyu tencerede kaynatın.
Koyulaşınca yarın limon suyunu ilave ederek ateşten alıp ılınmaya bırakın.
Kadayıfı fırından çıkarıp üzerine ılık şerbeti gezdirerek dökün.
Kadayıf şerbetini çektikten sonra arzuya göre üzerini çekilmiş ceviz, fındık, badem yada fıstık ile süsleyin.

0 yorum: