' Dünyanın en becerikli annesine.. '

E-mail adresinizi yazın ve Üye Ol'a tıklayın.Her gün en güzel yemek tarifleri mail adresinize gelsin ! Üyeliğin tamamlanması için adresinize gelen e-maildeki aktivasyon linkine tıklamalısınız.

PEKMEZLI UN HELVASI


PEKMEZLİ UN HELVASI

MALZEMELER:

100 gr tereyağı
1/2 çay bardağı fındık yağı
150 gr un
1 su bardağı pekmez
2 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker

ÜZERİ İÇİN:

Ceviz, antep fıstığı, Hindistan cevizi

HAZIRLANIŞI:

Öncelikle pekmezi ve suyu bir kapta karıştırın.
Tereyağını ve fındık yağını genişçe bir çelik tavaya alın, tereyağı eriyene dek ocakta ısıtın.
Yağ eridikten sonra tavaya unu ekleyin, tahta kaşıkla, kısık ateşte unun rengi altın rengini alana dek karıştırarak iyice kavurun.
Karıştırdığınız Pekmezli suyu tavaya dökün. Suyu çekildikten sonra ocağın altını kapatın. Daha sonra toz şekeri ekleyin ve iyice karıştırın. Şeker tatlının sıcaklığıyla hemen eriyecek ve tadını alacak..
Tatlının ilk sıcaklığı geçince hemen kaşıkla parçalar alın, cevize, Hindistan cevizine ya da antep fıstığına batırın ılık servis edin.

0 yorum: