' Dünyanın en becerikli annesine.. '

E-mail adresinizi yazın ve Üye Ol'a tıklayın.Her gün en güzel yemek tarifleri mail adresinize gelsin ! Üyeliğin tamamlanması için adresinize gelen e-maildeki aktivasyon linkine tıklamalısınız.

EVDE TAVUK DONER


EVDE TAVUK DÖNER

MALZEME:

4 adet fileto tavuk göğsü,
1 adet orta boy kuru soğan,
Tuz & Karabiber..

YAN MALZEME :
Alüminyum fol yo.

TAMAMLAYICI MALZEME:

3-4 adet parmak pide,
6 adet çarliston biber ( kızarmış)
2 adet domates (dilimlenmiş)
Maydanoz (dal dal)
Yoğurt.

PİDELERİN ISLATILMASI İÇİN MALZEME:

1 silme çorba kaşığı salça,
1/2 çorba kaşığı kadar margarin,
Biraz su.

YAPILIŞI:

Tavuk göğüslerinden 1 tanesini ve kuru soğanı rondoda kıyma haline getiriyoruz, tuz ve karabiberini ilave edip, bekletiyoruz.
Alüminyum folyoyu tezgaha serip, 1 adet fletoyu tam ortasına koyuyoruz, iç malzemenin yarısını filetonun üzerine kalın bir tabaka halinde yayıp elimizle bastırıyoruz. İkinci parça filetoyu üzerine kapatıp, hafifçe sıkıştırıyoruz ve malzemenin diğer yarısını yine üzerine alıyoruz.
Son filetoyu da kullanıp, döşeme işini bitiriyoruz.
Malzemeyi alüminyum fol yo ile sıkıca sarıyoruz, sarma işlemi eti sıkıştıra sıkıştıra yapılmalı ki keserken aralarda boşluk kalmasın !!
Eti buzluğa kaldırıp eğer o gün tüketilecekse en az 5 saat bekletiyoruz. Etin kolay dilimlenebilmesi için bıçakla kesilebilecek kıvamda dondurulması gerekiyor.
Eti keskin bir bıçak yardımıyla ince ince dilimleyip, yağsız tavada çok az kızartıyoruz. Servis tabaklarına küp küp kestiğimiz pideleri alıp, azıcık kaynattığımız salça - margarin - su karışımını üstlerine gezdiriyoruz. Pişen dönerleri üzerlerine pay edip, domates, biber, maydanoz ve yoğurtla tamamlayıp, sıcak olarak servis yapıyoruz.

0 yorum: