' Dünyanın en becerikli annesine.. '

E-mail adresinizi yazın ve Üye Ol'a tıklayın.Her gün en güzel yemek tarifleri mail adresinize gelsin ! Üyeliğin tamamlanması için adresinize gelen e-maildeki aktivasyon linkine tıklamalısınız.

BANYOLU BOREK


BANYOLU BÖREK

MALZEMELER:

1/2 Kalıp Tuzsuz Beyaz Peynir
Kırmızıbiber, Karabiber, Kimyon
Maydanoz
3 Adet Yufka
1/2 Paket Margarin
1 Yumurta Sarısı
Çörekotu

YAPILIŞI:

Ön hazırlık olarak böreğin harcını hazırlayıp bekletin. Bunun için tuzu alınmış beyaz peyniri ufalayın. Dilerseniz içine ince ince kıyılmış maydanozu koyun Kırmızıbiber, karabiber, kimyonu ekleyin iyice karıştırın.
Margarini eritip, soğutun. İlk yufkayı serin ve üzerine yağlayın. Üzerine ikinci yufkayı serin. Aynı işlemleri bütün yufkalar için tekrarlayın. Keskin bir bıçakla, sigara böreği yufkası şeklinde 16 üçgen parça kesin. Her parçanın geniş kenarına peynirli harçtan koyarak, geniş sigara böreği gibi sarın.
Geniş bir tencereye soğuk su koyun. Bütün börekleri içine açılmayacak şekilde yavaşça koyun. Suyun içinde yarım saat bekletin. Bu sürenin sonunda börekleri tencereden çıkarın. İki elinizin arasında sıkın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. Dilerseniz çörekotu ve susam serpin. 180 dereceye ayarlanmış fırında altın sarısı renk alana dek pişirin

0 yorum: