' Dünyanın en becerikli annesine.. '

E-mail adresinizi yazın ve Üye Ol'a tıklayın.Her gün en güzel yemek tarifleri mail adresinize gelsin ! Üyeliğin tamamlanması için adresinize gelen e-maildeki aktivasyon linkine tıklamalısınız.

PATATESLI BOGACA



PATATESLİ POĞAÇA

MALZEMELER:

1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket yaş maya (42 gr)
1 çorba kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Aldığı kadar un ( yaklaşık 6-6,5 su bardağı)

İÇ HARCI İÇİN:

5 adet patates
1 adet soğan
1 tutam maydanoz
Birer çay kaşığı, reyhan, nane
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz

ÜZERİNE:

1 adet yumurta sarısı
1 çay kaşığı süt
Çörekotu, susam

YAPILIŞI:

Mayayı ılık suyun içerisine koyup kaşıkla arada karıştırarak erimesini sağlayın. Hamur yoğurma kabına, sütü, yağı, mayalı suyu, tuz ve şekeri ekleyip, ele hafif yapışacak şekilde unu ekleyerek iyice yoğurun. Hamurun üzerini streç filmle kapatarak 45 dk ılık ortamda mayalanmasını bekleyin.
İç harcı için, patatesi haşlayıp, çatalla ezin baharat ve tuzu ekleyip karıştırın. Diğer tarafta tavaya yağı koyup, rendelenmiş soğanı ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun. Salçayı ilave edip 2-3 dk kavurup, patatese ekleyin.
Mayalanmış hamurdan mandalina kadar koparıp ortasına iç harçtan koyup kapatın, yağlanmış tepsiye aralıklı dizin. Bir kasenin içerisine yumurta sarısını ve sütü koyup karıştırın ve poğaçaların üzerine yumuşak bir fırçayla sürün. Üzerine çörek otu ve susam serpip, önceden ısıtılmış fırında pişirin. Poğaçalar piştikten 2-3 dk sonra, yumuşacık olmalarını sağlamak amacıyla havlu peçete konulmuş kaba koyup üzerlerine biraz su serpiştirip, üzerini kapatıp 1 saat dinlendin

0 yorum: