' Dünyanın en becerikli annesine.. '

E-mail adresinizi yazın ve Üye Ol'a tıklayın.Her gün en güzel yemek tarifleri mail adresinize gelsin ! Üyeliğin tamamlanması için adresinize gelen e-maildeki aktivasyon linkine tıklamalısınız.

HUNKAR BEGENDI


HÜNKAR BEYENDİ

MALZEMELER:

Patlıcan püresi için
6 patlıcan
1 kaşık un
1 kaşık yağ
2 kaşık kaşar peyniri rendesi
1 su bardağı süt
1 tutam maydanoz
Tuz, karabiber

KEBAP İÇİN:

1 kg. kuşbaşı et (koyun veya dana)
2 soğan
2- 3 domates
2 kaşık yağ
Tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI:

İnce doğranmış soğan ve et, yağ ile iyice sotelenir.
Soyulmuş ve doğranmış domates koyup karıştırılır.
Su (2- 3 bardak) ilave edilerek etler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirilir. Tuz ve karabiber atılır kapatılır.
Etin suyu 1- 1,5 kepçe kadar olmalıdır.
Patlıcanlar ucundan başlayarak ocakta veya fırında her tarafı iyice pişecek şekilde közlenir.
Kabukları soyulup ince ince kıyılır.
Yağ ile un hafif pembeleşene kadar kavrulur.doğranmış Patlıcanlar, rende kaşar, süt koyup karıştırarak pişirilir. Tuz atılır.
Püre ile kebap servis tabağına isteğe göre yerleştirilip maydanoz yaprakları ile süslenir.

0 yorum: