' Dünyanın en becerikli annesine.. '

E-mail adresinizi yazın ve Üye Ol'a tıklayın.Her gün en güzel yemek tarifleri mail adresinize gelsin ! Üyeliğin tamamlanması için adresinize gelen e-maildeki aktivasyon linkine tıklamalısınız.

KAHRAMANMARAS DONDURMASI


KAHRAMANMARAŞ DONDURMASI


MALZEMELER:

5 su bardağı taze süt.
1 bardaktan biraz fazla şeker ( 250 gram)
3 gram ( 1 tatlı kaşığı ) saf salep

YAPILIŞI:

Sütü çorba tenceremize alalım ve kaynatalım. Kaynayan süte şekerimizi ilave edelim ve yine kaynatalım.Bu arada bir kase suyun içinde salebimizi eritelim. Kaynayan şekerli suyumuza bir yandan erimiş salebimizi sicim gibi akıtırken, bir yandan da hızlı hızlı sütümüzü karıştıralım..Karıştıra karıştıra iyice pişirelim.. ( Bu aşamada karıştırırken, biraz savurarak çırpar gibi karıştırmakta fayda var.. )Sütümüz her yandan kaynamaya başladıktan 5 dakika kadar sonra tenceremizi ateşten alalım .Ateşten aldığımız sütümüzün, önce bir 5 dakika kadar kepçe ile karıştırıp savurarak ilk sıcaklığının çıkmasını sağlayalım..Sonra sık sık tencerenin yanına gidip aynı şekilde soğuyana kadar kepçe ile savurup karıştıralım.. . (soğuması biraz zaman alıyor)Soğuyan malzememizi dondurucuya girebilecek bir kaba aktarıp, Buzlukta veya derin dondurucuya donması için bırakalım..15- 20 dakikada bir çıkarıp, kabın kenarında donmuş olan kısımları ortaya sıyırarak karıştırıp tekrar dolaba kaldıralım..

(Bu karıştırma işlemini tahta kaşıkla ve döverek yaparsak dondurmamız daha da sakızlanır .Dondurmamız katı, sakız gibi olunca dolaptan alıp servis yapalım.)

0 yorum: