' Dünyanın en becerikli annesine.. '

E-mail adresinizi yazın ve Üye Ol'a tıklayın.Her gün en güzel yemek tarifleri mail adresinize gelsin ! Üyeliğin tamamlanması için adresinize gelen e-maildeki aktivasyon linkine tıklamalısınız.

RECELLİ KEK


REÇELLİ KEK

MALZEMELER:

3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 tatlı kaşığı tarçın
3 adet elma
1 çay bardağı kuru üzüm
1 çay bardağı ceviz içi
2 yemek kaşığı reçel (hangisini isterseniz:))

YAPILIŞI:

Öncelikle 3 yumurtayla 1 su bardağı toz şekeri güzelce köpürene kadar çırpın. Ardından unu, vanilyayı, kabartma tozunu ve tarçını eleyip ekleyip güzelce karıştırın.
Küp küp doğradığınız elmaları karışıma dökün. Kuru üzümü de cezvede 2-3 dk. kadar kaynatıp yumuşamalarını sağlayın. Biraz soğumalarını bekleyip karışıma üzümleri ve ceviz içini ekleyin.kaşıkla İyice karıştırıp yağlanmış borcama karışımı dökün ve170 derecede pişirin.
Kekimiz fırındayken 2 yemek kaşığı kadar reçeli (taneleriyle beraber olunca daha güzel oluyor) aşağı-yukarı yarım çay bardağı suyla sulandırıp biraz ısıtıyoruz ve kek fırından çıkar çıkmaz reçelli karışımı üzerine döküyoruz. Kek, sulanmış reçeli çekiyor ve taneleri kekin üzerinde kalıyor. Ayrıca reçel, kekin yüzeyini daha parlak gösteriyor

0 yorum: