' Dünyanın en becerikli annesine.. '

E-mail adresinizi yazın ve Üye Ol'a tıklayın.Her gün en güzel yemek tarifleri mail adresinize gelsin ! Üyeliğin tamamlanması için adresinize gelen e-maildeki aktivasyon linkine tıklamalısınız.

ISPANAKLI PIZZA


HAMURU İÇİN:
3-4 su bardağı arası un
1 su bardağı el yakmayacak sıcaklıkta ısıtılmış su
2 tatlı kasığı kuru toz maya
1 tatlı kasığı seker
2 cay kasığı tuz
1 yemek kasığı zeytinyağı

YAPILIŞI:
Geniş hamur yoğurma kabinin içine suyu koyup toz mayayı da koyun.
Şekeri ilave edip 5 dakika kadar kabarması için bekleyin.
Daha sonra tuz ve, zeytinyağını ekleyip 3 bardak unu da koyup yoğurmaya başlayın. ele yapış mayacak hale gelene kadar un ilave edip 5 dakika kadar yoğurun. Hamuru ne kadar yoğurursanız içindeki glüten denen özü daha fazla çıkar ve daha elastik olur hamurunuz.
Top haline getirip hafif yağladığınız yoğurma kabınıza tekrar koyup üzerini nemli bezle örtüp dinlenmeye bırakın (iki katına çıkana kadar, yaklaşık 45dak.-1saat arası)
Unlanmış tezgahta hamuru elinizle yuvarlak hale getirip parmak uçları ile bastırarak yavaş yavaş acın. hamuru çekiştirerek yuvarlaklığını koruyarak genişletin.( isterseniz merdane ilede açabilirsiniz ancak elle acılan hamurlar içinde daha fazla mayadan gelen hava kabarcıkları kaldığı için daha güzel oluyor.)
Yuvarlak tepsiye yada normal fırın tepsisine mısır unu serpin yapışmaması için. yada yaglayadabilirsiniz.
Hamuru yerleştirip biraz daha kabarmaya bırakın. Bu arada üst malzemeleri hazırlayabilirsiniz
üst malzemesi için
500gr. kadar ıspanağı yıkayıp biraz kuruduktan sonra doğrayın.
genişçe bir tavada hafif zeytinyağında 1 orta boy soğanı iyice kavurun. Ardından 1 diş ince doğranmış sarımsağı ilave edip 1 dakika kadar çevirin.sarımsağın Yanmamasına dikkat edin .
Sonra doğradığınız ıspanakları ilave edip ıspanaklar solup iyice kavrulana ve suyunu çekene kadar karıştırarak kavurun. soğumaya bırakın.
soğuduktan sonra hala suyu varsa bir kağıt havlu ile fazla suyunu alın.
Ufak bir cam kaseye 2 doluca yemek kasığı domates salçası koyup yaklaşık bir cay bardağına yakın ilik su ile karıştırıp yumuşatın. Koyu bir sos kıvamında olacak. İçine bir cay kasığı dolusu kekik ve reyhan tuz, biraz karabiber, isteğe göre biraz toz sarımsak koyup karıştırın.
Hamura önce sostan sürün. Daha sonra elinizle ıspanaklı içi eşit şekilde yayıp üzerine rendelenmiş kaşar peyniri gezdirin. Yüksek ısıda önceden işitilmiş (225C) fırında 20 dakika kadar her yeri kızarana kadar pişirin. Biraz ılındıktan sonra kesip servis yapın.

0 yorum: