' Dünyanın en becerikli annesine.. '

E-mail adresinizi yazın ve Üye Ol'a tıklayın.Her gün en güzel yemek tarifleri mail adresinize gelsin ! Üyeliğin tamamlanması için adresinize gelen e-maildeki aktivasyon linkine tıklamalısınız.

ISPANAKLI / PATATESLİ GÜL BÖREĞİ


MALZEMELER:

1 paket yufka ( 500gr kadar)
1 yumurta
4 tepeleme yemek kaşığı yoğurt
1/3 su bardağı sıvıyağ
yarım kilo ıspanak
250 gr kıyma
1 orta boy soğan
tuz, karabiber, pul biber

YAPILIŞI:
Sıvıyağ, yoğurt ve yumurtayı karıştırın. İçine biraz tuz serpebilirsiniz.
Ispanaklı içi hazırlamak için: Soğanı küp küp doğrayıp 2 kaşık yağda iyice öldürün. Sonra kıymayı da koyup kavurmaya devam edin. En son yıkanıp sapları ayıklanmış, doğranmış taze ıspanakları ilave edin. Hepsini birlikte ıspanaklar ölünceye kadar karıştırarak kavurup tuz, karabiber, arzuya göre pul biber ilave edin.
Dikdörtgen olan yufkalarınızdan bir tane enlemesine tezgâha koyup fırça ile hazırlamış olduğunuz harçtan surun. İkinci yufkayı da üstüne koyup ona da harçtan surun.
Ispanaklı içten yufkanın geniş kenarına boydan boya koyup rulo seklinde sarın.
Sonra uzun halde sarılmış yufkayı gül gibi yuvarlayın. Resimdeki sekli elde edeceksiniz.
Bütün yufkaları bu şekilde bitirin.
Kalan harcı böreklerin üstüne surun. Eğer kalmamışsa 1 yumurtayı biraz yoğurtla karıştırıp sürebilirsiniz.
Üstüne susam ya da çörekotu serpip (185C) dereceli fırında pişirin.

Not: Eğer yuvarlak yufkalardan kullanıyorsanız yufkaları üst üste koyup ikiye bolun. Sonra yarımları tekrar üçe bölüp sigara böreğindeki gibi sarıp sonra gül sekli verebilirsiniz.

0 yorum: