' Dünyanın en becerikli annesine.. '

E-mail adresinizi yazın ve Üye Ol'a tıklayın.Her gün en güzel yemek tarifleri mail adresinize gelsin ! Üyeliğin tamamlanması için adresinize gelen e-maildeki aktivasyon linkine tıklamalısınız.

PASKALYA ÇÖREĞİ


MALZEMELER:

1 su bardağı ılıktan biraz sıcak sut veya su-sut karışımı
1/4 su bardağı orta sıcaklıkta su
1 yemek kasığı toz maya
1/2 su bardağı tozşeker
1 silme tatlı kasığı tuz
4 yumurta (1yumurta sarisini ustu için ayirin)
1/2 su bardağı sıvıyağ veya 125 gr. margarin/tereyağı
5-6 su bardağı aldığı kadar un

YAPILIŞI:
Orta sıcaklıktaki suyu bir kaseye alin, içine mayayı ve sekerin birazını serpiştirip 5 dakika kadar kabarması için bekleyin.
Hamur yoğuracağınız genişçe bir kaba kabarmış mayayı, sıcak sütü, yumurtaları, sekeri, tuzu, yağı ilave edip karıştırın. aldığı kadar unu ilave edip çok sert olmayan bir hamur yapın.
Pürüzsüz hale gelene kadar yoğurmaya devam edi. üstüne nemli bir bezle kapatıp bir saat kadar kabarmaya bırakın. (İki katı kabarana kadar)
Hamur kabardıktan sonra hafifçe yoğurup havasını indirin. Hamurdan yaklaşık ceviz büyüklüğünde 3 veya 4 adet parça koparın. Elinizde avuç içleri ile veya tezgahta parmak uçlarınızla yaklaşık 1 cm. kalınlığında çubuk sekli verin. Hazırladığınız çubukları uçlarından birleştirip bildiğiniz şekilde 3lu veya dörtlü olarak örüp kalan uclarida birleştirip altına doğru toplayarak yağlanmış tepsiye yerleştirin. Bütün hamuru bu şekilde yapın.
Hamurları tepside kabarması için yarim saat kadar daha bekletin. Ayirdiginiz yumurta sarisini 1 tatlı kasığı kadar sut veya su ile hafifçe çırpıp hamurların üstüne surun. Susam veya haşhaş serpiştirip (170C) dereceli fırında kabarıp kızarana kadar yaklaşık 25-35 dakika kadar pişirin.

0 yorum: