' Dünyanın en becerikli annesine.. '

E-mail adresinizi yazın ve Üye Ol'a tıklayın.Her gün en güzel yemek tarifleri mail adresinize gelsin ! Üyeliğin tamamlanması için adresinize gelen e-maildeki aktivasyon linkine tıklamalısınız.

PİRUHİ


MALZEMELER:
150gr. Tereyağı
250gr. Yoğurt
5 diş sarımsak

HARCI İÇİN:
3 çorba kaşığı tereyağı
3 orta boy soğan
300gr. kıyma (kuzu)

HAMUR İÇİN:
2 adet yumurta
1 su bardağı soda
4 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz

YAPILIŞI:
Tereyağı eritilir, ince kıyılmış soğan koyulup kavrulur ve kıymada katılarak iyice kavrulur.
Yumurta yoğurma kabına alınıp çırpılır, soda da eklenip tekrar çırpılır. Tuz ve un konup yumuşak ve pürüzsüz bir hamur yapılır.
4 bezeye ayrılıp her bir beze yufka inceliğinde açılarak 4 cm lik karelere kesilir.
Hazırlanan içten alınıp ortalarına koyulup muska şeklinde kapatılır. Tepsiye dizilir.
Tencerede tuzlu su kaynatılır. Piruhiler 10dakika kadar haşlanır ve sahana yerleştirilir.
Tereyağı kızdırılır. Yoğurda dövülmüş sarımsak konup iyice ezilir Piruhilerin üzerine dökülür. Ardından kızdırılmış tereyağı gezdirilir.

Not: Piruhilerin içine kıyma yerine peynir ve maydanoz karışımı koyulabilir.

0 yorum: