' Dünyanın en becerikli annesine.. '

E-mail adresinizi yazın ve Üye Ol'a tıklayın.Her gün en güzel yemek tarifleri mail adresinize gelsin ! Üyeliğin tamamlanması için adresinize gelen e-maildeki aktivasyon linkine tıklamalısınız.

EV PİDESİ


MALZEMELER:

1/2 su bardağı mısırözü veya zeytinyağı veya 125gr. tereyağı (oda ısısında)
1 adet yumurta (sarısı üstü için ayrılacak)
1 su bardağından az yoğurt
3-4 su bardağı kadar un
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 çay bardağı su

İÇİNE:
300gr. kadar kıyma
3 yemek kaşığı zeytinyağı veya mısırözü yağı
2 adet orta boy mutfak çok ince doğranmış
2 adet çarliston veya sivribiber
2 adet domates rendesi
tuz, karabiber


YAPILIŞI:
Soğanı yağda hafif kavurup kıymayı ilave edin ve suyunu çekene kadar kavurun.
İnce doğranmış biberleride biraz kavurduktan sonra domatesleri ilave edin.
Arzuya göre renk vermesi için yarım kaşık salçayla da harcı biraz kavurduktan sonra sıcak suyu, tuz ve karabiberi ilave edip ocağı kapatın dinlendirin.
Yağı, yoğurdu ve yumurta akını hamur yoğurma kabına alıp karıştırın.
3 su bardağı unu kabartma tozu ve tuz ile birlikte malzemenin üstüne eleyin.
Yeterince un ilavesiyle kulak memesi, yumuşaklıkta bir hamur elde edin.
Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparıp merdane ile veya avucunuzla oval hamur açın.
Kıymalı harçtan alıp kenarlarında bir iki cm kalacak şekilde harcı yayın.
Kenarları ortaya katlayıp uçlarından birleştirerek pide şekli verin ve hafif yağlanmış tepsiye dizin.
Bütün hamur ve harç bittikten sonra hafif çırpılmış yumurta sarısı sürüp
170C dereceli ısıtılmış fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirip sıcak servis yapın.

0 yorum: