' Dünyanın en becerikli annesine.. '

E-mail adresinizi yazın ve Üye Ol'a tıklayın.Her gün en güzel yemek tarifleri mail adresinize gelsin ! Üyeliğin tamamlanması için adresinize gelen e-maildeki aktivasyon linkine tıklamalısınız.

ÜÇ RENKLİ DİLİM BÖREK


MALZEMELER:

4 adet yufka
2 yumurta
1/2 su bardağından biraz fazla mısırözü yağı
1/2 su bardağından biraz fazla yoğurt
1 çay kaşığı tuz
iç harcı için:
200gr. kadar sapları kesilmiş pazı veya ıspanak yaprağı, kavrulmayacak (8-10 yaprak)
7-8 dilim salam, pastırma veya yaklaşık bir kase kıymalı börek içi
1 kase çatalla ezilmiş beyaz peynir veya beyaz-kaşar peyniri karışımı

YAPILIŞI:

Yumurta, yağ ve yoğurdu tuzla birlikte bir kabın içinde iyice çırpın.
Yufkanın birini bütün olarak masaya yayın.
Yağlı harcı yufkaların üstüne sürün ikinci yufkayı üzerine serin.
İkinci yufkaya da sürüp pazı veya ıspanak yapraklarını yufkanın üzerine dizin. Üzerlerine hafif tuz, biber serpebilirsiniz.
Üçüncü yufkayı serip ıslattıktan sonra salam veya tercih ettiğiniz içi yayın.
Dördüncü yufkayı da serin. Kalan harç ile ıslatıp peynirli harcı serpiştirin. (biraz harcı üzerine sürmek içi ayırın)
Bir ucundan başlayarak sıkıca rulo yapın.
Dikkatlice bir tahtada veya tezgahta 2 cm kalınlığında dilimleyip yağlanmış tepsiye yan yana dilimleri yerleştirin.
Böreği daha kızarmış istiyorsanız 1 çırpılmış yumurtayı fırçayla börek dilimlerine sürün.
Isıtılmış 180C dereceli fırında kızarana kadar pişirip sıcak servis yapın.

0 yorum: