' Dünyanın en becerikli annesine.. '

E-mail adresinizi yazın ve Üye Ol'a tıklayın.Her gün en güzel yemek tarifleri mail adresinize gelsin ! Üyeliğin tamamlanması için adresinize gelen e-maildeki aktivasyon linkine tıklamalısınız.

DÜĞÜM ÇÖREK



MALZEMELER
4-5 bardak un
3 tatlı kaşığı kurumaya
1 bardak el yakmayacak kadar ısıtılmış süt
1 yumurta + 1 yumurta akı ( sarısı üstüne kullanılacak)
1/3 bardak toz şeker
2 çay kaşığı tuz
125 gr margarin
1 çay bardağına yakın sıvıyağ


YAPILIŞI:
Yumurta sarısı hariç diğer malzemelerin hepsini karıştırıp iyice yoğurun. (Unu yavaşça ekleyip ele yapışmayacak yumuşakça bir hamur elde edin) 30-45 dakika kadar bekletin.
Kabaran hamurdan yumurtadan küçük hamur kopartıp elinizde uzun çubuk sekli verin.
Sonra bu hamura düğüm atıp kalan uçlarını alttan birleştirin.
Yağlanmış tepsiye birleşen uçları aşağıda kalacak şekilde yerleştirin.
Yeniden biraz kabarması için tepside bekletin.
Yumurta sarısına bir tatlı kasığı kadar süt ilave edip inceltin. Bu daha rahat sürülmesine yardımcı olur.Daha sonra kabaran çöreklere surun
İsteğe göre üstüne susam, çörekotu, haşhaş serpebilirsiniz.
175C derecede kızarana kadar pişirin.

0 yorum: