' Dünyanın en becerikli annesine.. '

E-mail adresinizi yazın ve Üye Ol'a tıklayın.Her gün en güzel yemek tarifleri mail adresinize gelsin ! Üyeliğin tamamlanması için adresinize gelen e-maildeki aktivasyon linkine tıklamalısınız.

LİMONLU TEREYAĞLI KEK


MALZEMELER:
2 çubuk tereyağı (yada margarin) ,240gr.
5 yumurta
2,5 su bardağı tozşeker
1 limon kabuğu rendesi
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı limon suyu
3 su bardağı elenmiş un
1,5 cay kaşığı kabartma tozu

YAPILIŞI:
1. Oda ısısına getirilmiş yumuşak tereyağı ,yumurtaları ,sekeri ve limon kabuğu rendesini genişçe bir kaba alıp yaklaşık 5 dakika kadar krema gibi olana dek çırpın.
2. 1 bardak sütün içine limon suyunu ekleyin.
3. Ayrı ufak bir kaba unu kabartma tozu ile birlikte eleyin. arzuya göre vanilyada koyabilirsiniz.
4. Çırptığınız yumurtaları karışımın içine biraz limonlu sut, biraz undan ekleyerek hepsini karışıma yedirin azar,azar.
5. Yağlayıp unladığınız büyük kek kalıbınıza hamuru dokun.
6. (175C) dereceli önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 70-80 dakika arası pişirin.
7. Kalıbın içinde biraz ılındıktan sonra kalıptan çıkarın. Soğumaya bırakın.

0 yorum: