CIKOLATA SOSLU TAVUK GOGSU
ÇİKOLATA SOSLU TAVUK GÖĞSÜ
MALZEMELER:
1 lt. süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 paket damla sakızı
1 yemek kaşığı margarin
1 paket vanilya
SOSU İÇİN:
1 paket Dr. Oetker Çikolata Sosu
2,5 su bardağı süt
1 portakalın kabuğunun rendesi
1 çay kaşığı tarçın
YAPILIŞI:
Un ve şekeri koyduğunuz tencereye, 1 lt. sütü sürekli karıştırarak ekleyin. İçine damla sakızını da ekleyin. Damla sakızı bulamazsanız bildiğimiz, çiğnediğimiz damla sakızlarını da kullanabilirsiniz. Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin ve ılımaya bırakın.
Çikolata sosunu paketin arkasındaki tarife göre yapın. Yalnız kaynamadan önce içine 1 portakalın kabuğunu rendeleyin (isteğe göre) ve 1 çay kaşığı tarçın ekleyin ve pişirin. Çikolata, portakal ve tarçın bir arada nefis kokuyor.
Tencerede ılımış olan tavuk göğsüne margarini ve vanilyayı ekleyip 5-10 dk. mikserle çırpın. Ne kadar çok çırparsanız o kadar pürüzsüz ve lezzetli olur.
Tavuk göğsünü dikdörtgen veya kare borcamı ıslatıp içine dökün yayın.
Tavuk göğsünün üstü hafiften kaymak tutmaya başlayınca da çikolatalı sosu üzerine yayın. Üzerini süsleyerek soğuk olarak servis yapın
23:16
|
Etiketler:
Çukulata soslu tavuk göğsü,
geleneksel tatlılar,
Oktay usta tatlı tarifleri,
resimli tatlı tarifleri,
soslu tatlılar,
sütlü tatlılar,
tavuk göğsü tatlısı
|
Siz de YORUM YAPIN
0 yorum:
Yorum Gönder