SACAKLI MANTI
SAÇAKLI MANTI
MALZEMELER:
5 adet yufka
2 adet tavuk göğsü ve suyu
2 su bardağı nohut
1 kase yoğurt
3-4 diş sarımsak
Yeteri kadar kırmızı pul bîber, tuz, karabiber, maydanoz
YAPILIŞI:
Yufkaları tek tek oklavaya( çok sıkı olmasın) sarıp bozmadan oklavayı çıkarın. sardığınız yufkaları bir parmak kalınlığında kesin.
Daha önceden ıslattığınız nohut ve tavuğu birlikte pişirin. İçerisine tuz ve karabiber ilave edin. Tepsiye kesilmiş yufkaları dağıtarak yayıp on dakika fırında tutun. Fırından çıkarıp üzerine dilimlenmiş tavuk ve nohutları serpiştirin. Tavuk suyunu üzerine gezdirin.
Tekrar fırına sürüp( suyunu çekinceye kadar) 10 dakika fırında pişirin. Fırından çıkarınca üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirip kırmızı pul biber ve doğranmış maydanoz serpin. Servis tabağına alıp, sıcak olarak servise yapın.
19:04
|
Etiketler:
değişik mantı tarifi,
fırında mantı,
kolay mantı,
mantı çeşitleri,
resimli tavuklu mantı tarifi,
Saçaklı mantı,
tavuklu mantı,
yufkalı mantı
|
Siz de YORUM YAPIN
0 yorum:
Yorum Gönder