EV BAKLAVASI
EV BAKLAVASI
MALZEMELER:
ŞERBETİ:
5 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
yarım limonun suyu
HAMURU:
4 su bardağı un
1 su bardağı ılık süt
1 paket kabartma tozu
100g erimiş tereyağı
1 yumurta
İÇİ:
250g dövülmüş ceviz
AYRICA:
3 paket buğday nişastası (toplam 500g)
150g eritilmiş kızgın tereyağı
HAZIRLANMASI:
Hamur malzemeleri ile poğaça hamuru kıvamında yumuşak bir hamur yapın. bunu 15-20 dakika dinlendirin. dinlenmiş hamuru 3 eşit parçaya ayırın. her parçadan 16-18 adet cevizden küçük parçalar koparın. kopardığınız parçalara elinizle yuvarlayın şekli verin.sonra şekil verdiğiniz her küçük bezeyi merdane ile bir yemek tabağı büyüklüğünde açın. aralarına bolca nişasta serperek 16 veya 18 parçayı üstüste koyun. Merdaneyle tekrar tepsinizin büyüklüğünde açın böylece 16'lı (veya 18'li) 3 grup yufka elde edin.
Yuvarlak bir fırın tepsisini yağlayın. 16'lı bir grubu tepsiye serip üstüne ceviz içinin yarısını serpin. ikinci grubu üzerine serin. kalan cevizleri de bunun üzerine serpin. son grubu da en üste serin.
Tepsideki yufkaları baklava dilimi şeklinde dilimleyin. üzerine - her yanına değecek biçimde- 150g kızgın tereyağı gezdirin. 200C fırında üzeri kızarana kadar pişirin. fırından çıkartıp baklavayı soğutun. şerbet ılık baklava soğukken şerbeti tepsinin üzerine gezdirin. 4-5 saat sonra servis yapın
17:44
|
Etiketler:
baklava çeşidi,
cevizli baklava,
ev baklavası,
kolay baklava tarifi,
resimli ev baklavası,
tatlı tarifleri,
yufkalı tatlılar
|
Siz de YORUM YAPIN
0 yorum:
Yorum Gönder