ALMAN PASTASI
ALMAN PASTASI
MALZEMELER:
KEK İÇİN:
3 adet yumurta
1 su bardağı eritilmiş margarin
1 çay bardağı yoğurt
3 çay bardağı un
1 paket vanilya
yarım paket kabartma tozu
1,5 çay bardağı şekeri
KREMASI İÇİN:
2 Su bardağı süt
1 Adet yumurta sarısı
1 Çorba kaşığı margarin
3 Çorba kaşığı un
1 Çay bardağı şeker
üzeri için pudra şekeri
HAZIRLANIŞI:
Yumurta ve şeker iyice çırpılır, yoğurt ve margarin eklenir ve mikserle çırpmaya devam edilir. Son olarak un ve kabartma tozu eklenir tekrar karıştırılır, Yağlanmış ve unlanmış kalıba veya tepsiye döküp, 180 dereceli fırında pişirilir. Süt, şeker, yumurta sarısı ve unu karıştırarak muhallebi gibi pişirilir. Ocaktan alınca içine 1 çorba kaşığı margarin, vanilya ilave edilip, 4-5 dakika mikserle çırpılır. Hazırlanan kek ikiye kesilir. Hazırlanan kremayı biraz soğuduktan sonra kekin üzerine sürülür ve diğer kek üzerine kapatılır. Kekin üstüne bol miktarda pudra şekeri serperek, mevsim meyveleri ile süslenip, servis yapılır. Afiyet olsun
23:18
|
Etiketler:
Alman pastası,
kolay yaş pasta tarifi,
kremalı pasta,
Oktay usta pastası,
pasta tarifleri,
pudra şekerli pasta,
yabancı pasta,
yaş pasta
|
Siz de YORUM YAPIN
0 yorum:
Yorum Gönder