ÇARŞI SİMİDİ
MALZEMELER:
5 su bardağı un
1 çorba kaşığı tozşeker
1/2 paket yaşmaya veya 1 yemek kaşığı kurumaya
1 tatlı kaşığı tuz
ılık su
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 çorba kaşığı pekmez
1/2 su bardağı su
1 su bardağı susam
YAPILIŞI:
Ilıktan biraz sıcakça su ile maya karıştırılarak eritilir. Eğer toz maya kullanılıyorsa tozşekeride karıştırıp kabarması için bekletin.
Un, tuz, sıvıyağ ilave edilerek serte yakın bir hamur elde edilene kadar yoğrulur.
Mayalandırmadan yumurta büyüklüğünde bezelere ayrılır dinlendirilir.
Uzun çubuklar yapılıp bir tarafı tezgahta tutularak diğeri ters tarafa döndürülerek bükülür. Uçları bastırılarak birleştirilir.
Sulandırılmış pekmeze ardından susama batırılarak hafif yağlanmış tepsiye dizilir.
Hepsi şekillendirildikten sonra tepsi mayası için 1-2 saat bekletilir.
Isıtılmış 200c dereceli fırında kızarana kadar pişirin.
21:43
|
Etiketler:
çarşı simidi,
halka simit,
İzmir simidi,
Simit,
simit çay,
simit çeşitleri,
simit kurabiye,
simit tarifi,
susamlı simit,
tuzlu simit
|
Siz de YORUM YAPIN
0 yorum:
Yorum Gönder