AY ÇÖREĞİ
MALZEMELER:
4 su bardağı. un
yarım paket. yaşmaya
1 yumurta
125 gr. margarin
1 su bardağı. süt
yarım çay bardağı. su
İç harcı için:
kek parçaları
ceviz
kuru üzüm
kuru kayısı
kuru meyveler
Yumuşatmak için:
süt
HAZIRLANIŞI:
Karıştırma kabına 4 su bardağı unu
alın.Üzerine yarım paket yaş maya 1 yumurtanın akını
125 gr.margarin,4 çorba kaşığı toz şeker ve sütü ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
İç harcı için bir kapta kek parçalarını küçük parçalara bölün.
Üzerine kuru üzüm,kuru kayısı,ceviz ve kuru meyveler
ilave edin .Üzerine süt ilave edin.
Hamuru bezelere bölün ve merdane ile açın.
Hamurun içine iç malzemesini ilave edin.
Hamura ay şekli verip fırın tepsisine dizin.
Üzerine yumurta sarısı sürün .
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.
(iç malzemesi olarak peynir maydanoz da kullanabilirsiniz)
(üstüne susam ve çörek otu serpebilirsiniz)
14:59
|
Etiketler:
ay çöreği,
cevizli ay çöreği,
kuru üzümlü ay çöreği,
kuru yemişli ay çöreği,
peynirli ay çöreği,
poğaça çeşitleri,
tuzlu tarifler
|
Siz de YORUM YAPIN
0 yorum:
Yorum Gönder