ÇİĞ BÖREK
MALZEMELER:
3 su bardağı un
1 tatlı kasığı tuz
yaklaşık 1 su bardağına yakın su
1 orta boy soğan
250 gr. kadar kıyma
tuz, karabiber
kızartmak için sıvıyağ
YAPILIŞI:
Soğanı ince ince,doğrayıp az sıvıyağda pembeleşene kadar kavurun.
Kıymayı ilave edip kavurmaya devam edin. Tuz, karabiberini ekleyip bekletin.
(bu aşamada isterseniz kavrulmuş kıymanın içine haşlanmış bezelye, mısır taneleri, küp küp doğranmış havuç veya sadece sote edilmiş mantar ekleyebilirsiniz. Veya kıymalı için üstüne serpmek için iri rendelenmiş kasar, peyniri hazırlayabilirsiniz.)
Unun içine tuzu karıştırıp suyu yavaşça ekleyerek yumuşakça bir hamur yapın.
15-20 dakika hamurunuzu dinlendirdikten sonra 8-10 parçaya ayirip bezeler yapın.
Merdane ile unlu tezgahta ince acın.
Hazırladığınız içten ve ilave ediyorsanız peynirden serpiştirin yuvarlak hamurun yarısına.
Diğer yarısını üstüne kapatıp kenarlardan bastırın.
kızgın yağda her iki tarafını kızartıp kağıt havlu serilmiş servis tabağına alın.
14:33
|
Etiketler:
bildiğimiz börekler,
Çiğ börek,
geleneksel börekler,
kıymalı çiğ börek,
kızartma börek,
resimli çiğ börek,
sebzeli çiğ börek,
yağda kızartılmış börek
|
Siz de YORUM YAPIN
0 yorum:
Yorum Gönder