KADAYIF SARMASI
Malzeme :
250 gr.tel kadayıf
2 çorba k.tereyağı
1 kase ceviz
şerbeti için:
3 su bardağı su
2 su bardağı su
Hazırlanışı :
Kadayıfların üzerine erimiş tereyağını dökerek iyice karıştırın Daha sonra kadayıftan elinizle
bir parça alıp açın.İçine ceviz parçaları koyup sarma yapar gibi sarın. Tepsiye bütün kadayıflar dizip 180 l
derece fırında pişirin. Bu arada şerbeti kaynatıp ılıtın. Fırından çıkan tatlının üzerine ılık şerbeti döküp üstüne bir tepsiyle kapatın
şerbeti çekmesini bekleyin.
Tatlımız gevrek hem de çok lezzetli.Bir o kadar da kolay.
Afiyet olsun..
19:16
|
Etiketler:
bayram tatlıları,
geleneksel tatlılar,
kadayıf,
kadayıf sarması,
kadayıf tatlısı,
özel gün tatlıları,
şuruplu tatlılar,
tatlı çeşitleri
|
Siz de YORUM YAPIN
0 yorum:
Yorum Gönder