MILFOYLU YUFKA BOREGI
MİLFÖYLÜ YUFKA BÖREĞİ:
MALZEMELER:
2 yufka
6 yaprak milföy hamuru
1 su bardağı.soda
yarım su bardağı.sıvıyağ
yarım su bardağı.süt
1 yumurta
iç harcı için:
200 gr.mantar
1 kase ıspanak
1 soğan
100 gr. kaşar peyniri
HAZIRLANIŞI:
İlk olarak iç harcı hazırlanır. bunun için mantarlar ve soğan
doğranarak yüksek ateşte kavrulur yarı kıvamda
pişince ıspanaklar iri doğranıp ilave edilir .tuzu ve karabiberi ilave edilerek
iç hazırlanır.Diğer taraftan 3 milföy hamuru çekilip
esnetilerek yağlanmış tepsiye yayılır.Üzerine bir yufka
parçalanarak konur. Üzerine hazırlanan mantarlı harç
ve rendelenmiş kaşar peyniri konulur.kalan diğer yufka da parçalanarak üzerine konur en son üstüne tekrar milföyler
esnetilerek yayılır. Üzeri için sos hazırlanır. bunun için;
yarım su bardağı. süt, yarım su bardağı sıvıyağ, 1 yumurta, 1şişe
soda karıştırma kabına alınarak çırpılır. hazırlanan börek
dilimlendikten sonra sos dökülür. sosu iyi çekmesi için
börek tekrar kesilir ve 180 derecelik fırında 15- 20 dk. da
pişirilir
(.su böreğine benzeyen nefis bir börek oluyor)
(hanımların altın günleri için zengin bir börek)...
14:54
|
Etiketler:
kaşar peynirli mantarlı börek,
mantarlı börek,
milföy yufkalı börek,
milföylü börek,
peynirli börek,
sodalı börek,
tepsi böreği
|
Siz de YORUM YAPIN
0 yorum:
Yorum Gönder