NAR EKŞİLİ KISIR ÖZEL TARİF
MALZEMELER:
1/2 kg ince bulgur
1/2 kg yeşil soğan
1/2 demet maydanoz
3 diş sarımsak
2 çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı salça
(varsa bir yemek kaşığı biber salçası)
2 yemek kaşığı isot
veya pul biber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı nar ekşisi
Yeteri kadar tuz
YAPILIŞI:
Bulguru geniş bir kapta,kaynamış su ile ıslayın.Diğer yanda soğanları ve maydanozu ince şekilde kıyın.İçini çeken bulgura salçayı,baharatları,tuzu ve yağı ilave edin iyice yoğurun.Sonra yeşilikleri ilave edin karıştırın ve en son nar ekşisini ilave edin iyice karıştırın.İsot ve nar ekşisi kısırınıza değişik bir tat katacak.Bu tarifi mutlaka deneyin.Yanında turşu salatalık ve sivri acı biberle servis edebilirsiniz.Afiyet olsun
15:00
|
Etiketler:
altın günlerine özel tarifler,
bulgurlu yemek tarifleri,
çay saati tarifleri,
geleneksel lezzetler,
Kısır,
kısır tarifi,
nar ekşili kısır tarifi
|
Siz de YORUM YAPIN
0 yorum:
Yorum Gönder