PASTANE POĞAÇASI
MALZEMELER:
250gr. tereyağı veya margarin (eritilmemiş)
3-4 su bardağı un
1/3 paket yaşmaya
1 su bardağı süt veya su/süt karışımı
1 çorba kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta sarısı
YAPILIŞI:
3 su bardağı kadar unu yoğurma kabına alın ve yağı rendenin iri yerinden unun içine rendeleyin.
Ortasını havuz gibi açıp maya ve şekeri, orta sıcaklıktaki süt veya su/süt karışımını ilave edip mayayı eritin.
Una tuzu da ilave edip ortaya doğru un alarak hamuru yoğurmaya başlayın.
Mayalandırmadan yumurtadan küçük bezelere ayrılıp yuvarlanır. Hafif yassıltılarak yağlanmış tepsiye dizilir.
1-2 saat kadar tepside mayalandırılır.
Yumurta sarısı sürülüp çatalla çizilerek 200C derecede kızarana kadar pişirilir.
20:12
|
Etiketler:
hamur işleri,
içi boş poğaça,
kolay poğaçalar,
mayalı poğaçalar,
Pastahane poğaçası,
poğaça çeşitleri,
sade poğaça,
tuzlu tarifler
|
Siz de YORUM YAPIN
0 yorum:
Yorum Gönder