' Dünyanın en becerikli annesine.. '

E-mail adresinizi yazın ve Üye Ol'a tıklayın.Her gün en güzel yemek tarifleri mail adresinize gelsin ! Üyeliğin tamamlanması için adresinize gelen e-maildeki aktivasyon linkine tıklamalısınız.

HAVUÇLU KEK


MALZEMELER:
3 yumurta
1 su bardağı. sıvıyağ
3 su bardağı. un
2 su bardağı. tozşeker
1 paket. kabartma tozu
1 paket. vanilya
1 su bardağı. ceviz
2 su bardağı. havuç
1 tatlı kaşığı. tarçın
sosu için:
2 su bardağı. süt
1.5 su bardağı.toz şeker
1 çorba kaşığı. un
1 çorba kaşığı.nişasta
1 paket. vanilya


HAZIRLANIŞI:
Karıştırma kabına 3 adet yumurtayı kırın.
Üzerine 2 su bardağı toz şeker ekleyip iyice çırpın.
Üzerine 1 su bardağı sıvıyağ,3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilya ekleyip
tekrar karıştırın.Üzerine 1 su bardağı ceviz ve
2 su bardağı rendelenmiş havuç ekleyin.
Karışımı kek kalıbına boşaltıp önceden ısıtılmış
170 derecelik fırında pişirin.
Sosu için tencereye 2 su bardağı sütü alın.
Üzerine 1.5 su bardağı toz şeker,1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta ve 1 paket vanilya ilave edin.
Sosu devamlı karıştırarak pişirin bir sos elde edin.
Kekini piştikten sonra kalıbından çıkartın.
Servis tabağına keki alın.Üzerine sosu dökün.
(istenirse hazır pudinkle de sos yapılabilir)(mesela muzlu pudink çok yakışır)

0 yorum: