HAVUÇLU KEK
MALZEMELER:
3 yumurta
1 su bardağı. sıvıyağ
3 su bardağı. un
2 su bardağı. tozşeker
1 paket. kabartma tozu
1 paket. vanilya
1 su bardağı. ceviz
2 su bardağı. havuç
1 tatlı kaşığı. tarçın
sosu için:
2 su bardağı. süt
1.5 su bardağı.toz şeker
1 çorba kaşığı. un
1 çorba kaşığı.nişasta
1 paket. vanilya
HAZIRLANIŞI:
Karıştırma kabına 3 adet yumurtayı kırın.
Üzerine 2 su bardağı toz şeker ekleyip iyice çırpın.
Üzerine 1 su bardağı sıvıyağ,3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilya ekleyip
tekrar karıştırın.Üzerine 1 su bardağı ceviz ve
2 su bardağı rendelenmiş havuç ekleyin.
Karışımı kek kalıbına boşaltıp önceden ısıtılmış
170 derecelik fırında pişirin.
Sosu için tencereye 2 su bardağı sütü alın.
Üzerine 1.5 su bardağı toz şeker,1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta ve 1 paket vanilya ilave edin.
Sosu devamlı karıştırarak pişirin bir sos elde edin.
Kekini piştikten sonra kalıbından çıkartın.
Servis tabağına keki alın.Üzerine sosu dökün.
(istenirse hazır pudinkle de sos yapılabilir)(mesela muzlu pudink çok yakışır)
20:51
|
Etiketler:
cevizli kek,
çay saati keki,
gün için kekler,
havuçlu kek,
kek çeşitleri,
kolay kekler,
kremalı kek,
pratik kek,
pudinkli kek,
soslu kek
|
Siz de YORUM YAPIN
0 yorum:
Yorum Gönder